En annen Bitcoin-svindel treffer Canada

Reading time:

En lokal butikkeier i Winnipeg rapporterte at flere av kundene hans var offer for en Bitcoin-svindel.

En påstått svindel fra Bitcoin ( BTC ) er nå angivelig rettet mot innbyggere i Winnipeg, Canada. En lokal matvareeier advarte om at mange av kundene hans var offer for svindlerne.

I følge Global News plasserte Husni Zeid et stort skilt på Bitcoin-maskinen han har i butikken sin, der han ba folk om å utvise forsiktighet med hensyn til telefonsvindel som ber om falske Bitcoin-investeringer.

Zeid fortalte lokale medier:

„Mange får telefonsamtaler som sier at de må overføre pengene til Bitcoin angående CRA; vi har hatt Manitoba Hydro også.“

Flere klager

Han understreket at svindelen har skjedd gjentatte ganger flere ganger i uken, og uttaler at de mottar klager fra ofre kontinuerlig.

Aura Morissette, en ansatt i matbutikken, snakket om en kvinne som ble sterkt berørt av svindelen:

„I går (a) var mamma her og hun sa at hun ga alle sparepengene sine til dem, og hun bare gråt. Det var hjerteskjærende at hun falt for det; det var trist, og alt hun fortsatte å si var ‚Jeg har barn.‘ (Det var forferdelig.“

Den ansatte sa også at når noen kjøper bitcoin på maskinen sin mens de er på telefonen, advarer de ofte folk om at en svindel kan være i gang.

Knyttet til en Bitcoin-svindel i Alberta?

Rapportene fra Winnipeg deler likhetstrekk med en annen svindel vi rapporterte 19. juni. I så fall hevder Royal Canadian Mounted Police, eller RCMP, at svindlere utgjorde de lokale myndighetene for å utpresse Bitcoin fra sine ofre.