Analisten: De $14K Bitcoin Prijs was geen Fluke

Reading time:

Volgens veel analisten was de prijs van 14.000 dollar die de bitcoin dit jaar op Halloween bereikte geen toevalstreffer. Ze beweren dat de bitcoin in de afgelopen weken veel sterker is geworden en dat de munt deze positie waarschijnlijk binnenkort weer zal bereiken.

Bitcoin zal ook dit jaar weer $14.000 waard zijn

Er zijn verschillende redenen waarom de bitcoin de komende dagen waarschijnlijk weer 14.000 dollar zal gaan kosten. Volgens de belangrijkste indicatoren en technische grafieken zijn de zoekopdrachten van Google met betrekking tot bitcoin de laatste tijd sterk vertraagd, maar toch is het tot nu toe gelukt om boven de $13.000 te blijven voor ten minste tien volle dagen.

Bovendien is het actief alleen al in de laatste zeven maanden met meer dan $10.000 gestegen, waarbij het van het hoge $3.000-bereik naar het $14.000-cijfer van 31 oktober is gesprongen.

Ondanks dit alles zijn de bitcoin-zoekopdrachten op Google alleen in gebieden als Cuba gestegen. Bovendien is het maandelijkse tweetvolume voor bitcoin slechts met ongeveer 15 of 16 procent gestegen. Veel analisten geloven dat dit een teken is dat bitcoin nog in de vroege bullish fase is, en dat de munt de komende weken waarschijnlijk nog hoger zal springen.

Bovendien is de bitcoin hasjkoers de afgelopen 30 dagen constant hoog gebleven. De hasjkoers bepaalt de veiligheid en veerkracht van het bitcoin-netwerk. Hoe hoger het is, hoe sterker de bitcoin zal zijn. Volgens Blockchain.com heeft de hash rate voor ’s werelds nummer één cryptocurrency per market cap de 130 miljoen tera hashes per seconde overschreden en is het enige tijd op dit niveau gebleven. Toegegeven dat de munt dit momentum kan aanhouden, zal het waarschijnlijk goed aflopen voor het actief.

Tot slot, ondanks berichten over vroege verkoop en een proces dat eenvoudigweg bekend staat als „winst nemen“ – waarbij de minieme bitcoin elke vorm van belofte laat zien, verschillende beleggers verkopen hun stash geheel of gedeeltelijk en hark in op de korte termijn winst – hodling heeft een all-time high bereikt. Hodling betekent dat veel handelaren en crypto-beleggers hun valuta’s niet verplaatsen. Ze verschuiven hun munten niet en houden ze gewoon opgesloten in hun rekeningen, weigeren ze aan te raken.

Meer mensen houden hun geld vast

Dit kan een krachtig instrument zijn om BTC vooruit te helpen in die zin dat het proces het mogelijk maakt om het uithoudingsvermogen en de energie terug te winnen en zo de prijs te verhogen.

De HODL Wave-grafiek zegt dat er nu meer gedoe is dan op enig ander moment in de korte, maar belangrijke geschiedenis van de bitcoin. Het laat zien dat meer mensen zich nu gewoon vasthouden aan hun munten en duidelijk verwachten dat er iets groots gaat gebeuren.

Bitcoin is de afgelopen dagen een beetje gedaald, maar veel experts uit de industrie verwachten dat de aanwinst in relatief korte tijd weer aan de top van de financiële ladder zal staan.